Nezařazené

Pekárenský náhradní papír: 8 skvělých alternativ

·                   Hned první alternativa je nasnadě a i velmi efektivní: pečící plech dobře namazat. K tomu můžete použít máslo, margarín, olej bez chuti nebo kokosový olej.
·                   Chlebový papírový pytlík je stejně dobrý jako pečící papír. Nejlepší je rozkládat sáčky vedle sebe, podle toho jak velký plech či mísu na pečení máte. Zde však musíme být opatrní, při velké teplotě – nad 200 stupňů může dojít ke zvlnění. Celkově však je nutno při použití tohoto druhu materiálu dát pozor, jak pytlík využijeme, při produkci těchto papírových sáčků se mohou používat různé chemikálie nebo toxiny, ty pak mohou způsobovat různé zdravotní problémy.
vánoční pečení
·                   Máte doma hliníkovou folii? Velmi dobře, protože jí můžete použít na mřížce. Jídlo by nemělo být příliš těžké, protože hliníková fólie se může zlomit. Chlebové pečivo, hranolky nebo pizza jsou rozhodně vhodné. Aby se nic nestalo, měla by být fólie lehce namazána. Namazat jí můžete s olejem nebo margarínem.
·                   Oplátky určitě neodpovídají všem pokrmům, které chcete péct v troubě. Ale pro malé pečení jsou dobrou nouzovou alternativou.
Existují i alternativy, které můžete využít opakovaně.
·                   Podložka ze silikonu: Snadno se čistí a je dlouhodobě použitelná. Často se tyto podložky mohou dokonce vyčistit v myčce nádobí.
kuličky v míse
·                   Podložka ze skelného vlákna: Povrchová vrstva je potažena polytetrafluorethylenem (PTFE), který mnoho lidí zná jako „teflon“. Výhody: Může být použito nepočítaně krát a tuto podložku můžete dokonce řezat podle vlastního požadavku.
·                   Talíř na pečení ze skla – v něm můžete pečlivě upéct vše. Používá se nejen jako plech na pečení, ale současně i jako servírovací miska.
·                   Kameny na pečení pizzy nebo chleba: Tyto kameny jsou vyráběny z různých materiálů. Šamot a Cordierit jsou pak nejznámější. A jméno říká všechno: Jsou nejlepší pro chlebové těsto nebo pizzu.